Vuurwapen aangetroffen na aanhouding voor mensenhandel

Normal black and silver semi automatic pistol on brown wooden table 3602944
Afbeelding: Pexels

Bij een controle in de gemeente Veere werd op 23 juni 2020 een 21-jarige Bulgaarse man aangehouden, omdat hij werd verdacht van mensenhandel en seksuele uitbuiting. Ook werd bij hem een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

De man had geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij is ingesloten in een politiecellencomplex en zit op dit moment nog altijd vast.

Deze aanhouding was aanleiding voor het Team Mensenhandel/AVIM om een onderzoek in te stellen. Dat onderzoek is nog steeds gaande. Dinsdagmiddag werd, na toestemming van de Officier van Justitie, buiten heterdaad een tweede verdachte aangehouden.

Dit gebeurde in goede samenwerking met het wijkteam Vlissingen. In de Scheldestraat werd, in een woning, eveneens een Bulgaar aangehouden op verdenking van mensenhandel. Dit betreft een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Bij een doorzoeking in de woning waar hij verbleef is ook een (voorwerp gelijkend op een) vuurwapen aangetroffen. Dat is in beslag genomen. Deze man is ingesloten in een politiecellencomplex. Hij zal door rechercheurs verder worden gehoord.

Het onderzoek loopt nog altijd en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Adverteren op VlissingenActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op VlissingenActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Vlissingen
17:54

18° C

Zwaarbewolkt

1.79 km/h

79%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief