Drugs en wapen gevonden in auto, bestuurder aangehouden

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Een 37-jarige man uit Vlissingen is op zaterdag 6 april 2024 rond 18.00 uur aangehouden na de vondst van drugs en wapens in zijn auto tijdens een routinecontrole door de politie op de Smalle Kade.

Routinecontrole leidt tot arrestatie

De politie besloot de automobilist te controleren nadat ze merkten dat hij naar alcohol rook. Ze vonden een geopend bierblikje in de middenconsole van zijn auto, maar een alcoholtest bleek in orde te zijn. Een drugstest toonde echter aan dat de bestuurder positief testte op het gebruik van amfetamine en cocaïne. De man stemde in om op het politiebureau mee te werken aan het afnemen van bloed.

Verboden wapens en drugs aangetroffen

Tijdens de fouillering voor vervoer gaf de man toe dat hij een uitschuifbaar mes en een boksbeugel in zijn broekzakken had. Dit zijn verboden wapens. Verder onderzoek in de auto leverde een hoeveelheid harddrugs en een vuurwapen op. De man werd hierop aangehouden en naar een cellencomplex gebracht.

Druggerelateerde goederen in beslag genomen in woning

Na de arrestatie werden in de woning van de bestuurder ook druggerelateerde goederen gevonden. Deze zijn in beslag genomen.