Motorrijder aangehouden na levensgevaarlijke achtervolging in Vlissingen

10 dagen geleden gepubliceerd

Een 33-jarige man uit Vlissingen is aangehouden na een gevaarlijke achtervolging op zijn motor op dinsdagavond 2 april. De man haalde levensgevaarlijke capriolen uit en weigerde mee te werken met de politie.

Achtervolging door meerdere steden

De achtervolging begon toen een agent de motorrijder wilde controleren omdat zijn motor geen licht had. De verdachte sloeg op de vlucht en leidde de politie op een achtervolging door Middelburg, Koudekerke, Dishoek en weer terug naar Vlissingen.

Levensgevaarlijke capriolen

Tijdens de achtervolging haalde de motorrijder verschillende levensgevaarlijke stunts uit. Hij reed met snelheden tot 160 km per uur in gebieden waar de maximale snelheid 50 km per uur was. Verder reed hij over een fietspad, slingerde hij over een rotonde en negeerde hij rode verkeerslichten.

Arrestatie met geweld

De man kon uiteindelijk worden gestopt op de Badhuisstraat in Vlissingen. Hij weigerde van zijn motor af te stappen en werkte niet mee met de agenten. De politie moest geweld en een wapenstok gebruiken om de man te arresteren omdat hij zich verzette.

Geen rijbewijs en vals kenteken

Bij controle bleek de man geen geldig rijbewijs te hebben. Daarnaast wilde hij niet meewerken aan een ademtest. Verder bleek de motor van de verdachte een vals kenteken te hebben. De man zit nog in hechtenis.