Vier vermoedelijke uithalers aangehouden, één ernstig gewond

8 maanden geleden gepubliceerd

In de nacht van 7 op 8 november zijn vier mannen aangehouden op de Denemarkenweg in Ritthem. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen de politie, de Douane en de Koninklijke Marechaussee. Eén van de arrestanten, een 42-jarige man uit Krimpen aan de IJssel, is ernstig gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. De andere drie zijn overgebracht naar het cellencomplex.

Aanhouding op haventerrein

De arrestaties vonden plaats nadat een agent de mannen op het haventerrein had opgemerkt en zijn collega’s had gewaarschuwd. Drie van de verdachten, twee 22-jarige mannen uit Den Haag en een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden snel aangehouden. Kort daarna troffen de agenten op het terrein de gewonde man aan, die vermoedelijk deel uitmaakte van de eerder aangehouden groep.

De overige drie mannen zijn naar het cellencomplex gebracht. De vermoedelijke uithalers worden momenteel vastgehouden, en de Zeehavenpolitie voert verder onderzoek uit naar de zaak. De ernstig gewonde man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Over zijn huidige toestand is nog geen verdere informatie bekendgemaakt.