Oorzaak brand onbekend, zuurstofcilinder veroorzaakt explosie Hogeweg

Normal zijkant politieauto met logo  1
Afbeelding: Politie

Door onbekende oorzaak is donderdagavond 30 juli een fatale brand ontstaan in het appartement aan de Hogeweg. Vervolgens is een zuurstofcilinder in de woning geëxplodeerd. De 64-jarige bewoner overleed in de woning.

De afgelopen dagen hebben onderzoekers van de politie en de brandweer uitgebreid onderzoek gedaan naar de brand en de explosie. Allereerst was door politie en openbaar ministerie al vastgesteld dat geen sprake was van brandstichting. Daarmee werd het strafrechtelijke onderzoek afgesloten.

Zuurstofcilinder

Uit het daaropvolgende brandonderzoek bleek dat een zuurstofcilinder, welke op medische gronden in de woning aanwezig was, door een brand is geëxplodeerd. Door de brand met een onbekende oorzaak is de druk in de cilinder extreem hoog geworden. Dit apparaat heeft geen interne overdrukventiel, waarna de cilinder uit elkaar is geklapt. Wat de exacte oorzaak van de brand is geweest valt door de explosie niet meer te achterhalen. Het brandonderzoek is hierbij ook afgesloten.

Adverteren op VlissingenActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op VlissingenActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Vlissingen
16:57

18° C

Zwaarbewolkt

1.79 km/h

79%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief