Bewoner betrapt insluiper in antikraakwoning in Vlissingen

5 maanden geleden gepubliceerd

Op 4 februari 2024, rond 23.20 uur, heeft de politie in Vlissingen een 34-jarige man aangehouden in een antikraakwoning aan de Prins Hendrikweg. De man wordt verdacht van insluiping en bedreiging.

Confrontatie met de indringer

Een van de bewoners betrapte de indringer bij thuiskomst. De insluiper bedreigde de bewoner met een stalen bandenlichter. Ondanks de bedreiging wist de bewoner de indringer in een kamer op te sluiten in afwachting van de politie.

De bewoner vertelde dat hij bij thuiskomst rond 23.00 uur zag dat de schuifdeur openstond en dat er licht brandde in de woning. Toen hij boven in zijn kamer kwam, zag hij een man die bezig was zijn kleren aan te doen. De bewoner vroeg de man wat hij daar deed, waarop de indringer een stalen bandenlichter pakte en daarmee dreigend zwaaide. De bewoner kon dit ontwijken en sloot snel de deur, waarna hij de politie waarschuwde.

Aanhouding door de politie

Agenten hebben de indringer vervolgens aangehouden. De verdachte is in hechtenis genomen. Volgens de politie is de man geen onbekende voor hen, hij staat geregistreerd als veelpleger. De bewoner heeft aangifte gedaan van insluiping en bedreiging.