Aangehouden voor poging zware mishandeling Vlissingen

Normal aanhouding
Afbeelding: Politie

De politie arresteerde dinsdag 1 december 2020 rond 15u45 op de Dokter Nolsonstraat een 21-jarige verdachte uit Vlissingen, omdat hij mogelijk een gemeenteambtenaar wilde aanrijden.

De politie ontving een melding dat een Bijzonder Opsporingsambtenaar (BOA) op de Dokter Nolsonstraat een persoon tegenhield, nadat de verdachte inreed op de BOA. De verdachte trok kort daarvoor de aandacht, omdat hij tussen geparkeerde auto’s zich vreemd gedroeg. Hij kon geen aannemelijke verklaring afleggen en in een auto lagen meerdere gasflessen. Bij het oproepen van de politie reed de verdachte met hoge snelheid weg en de opsporingsambtenaar kon ternauwernood voorkomen dat hij geraakt zou worden. De verdachte verzette zich tegen zijn arrestatie. Hij zit vast op verdenking van poging zware mishandeling.

Geweld tegen opsporingsambtenaren
De politie tolereert geen verbaal geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

 

Adverteren op VlissingenActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op VlissingenActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Vlissingen
18:06

18° C

Zwaarbewolkt

1.79 km/h

79%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief